Gode råd om dating

Forsigtighed og sund fornuft

Tænk dig altid godt om, før du udleverer nogen personlige oplysninger til andre. Vær opmærksom i forbindelse med den første kontakt. Der findes mennesker – både på nettet og i den virkelige verden – der lever af at snyde andre. Heldigvis er det et fåtal. Når du begynder at skrive sammen med én, er der nogle signaler, som kan indikere, at du har kontakt med et menneske, der ikke har reelle hensigter:

Vedkommende beder dig om penge

Hvis nogen beder dig om økonomisk hjælp, bør alarmklokkerne ringe. I et sådant tilfælde kan du med stor sandsynlighed gå ud fra, at der er tale om bedrageri. Giv under ingen omstændigheder penge til vedkommende og meld profilen til vores kundeservice!

Vedkommendes foto ser meget professionelt ud

Selvom man naturligvis skal have et så godt billede som muligt i sin profil, er det mest almindelige, at man har et billede fra fotoalbummet snarere end modelbilleder. Vær lidt på vagt, hvis både billede og person ser alt for perfekt ud.

Vedkommende vil kommunikere via din private e-mail

Hvis en person meget tidligt i jeres kontantakt beder dig om at kommunikere via en privat e-mail adresse i stedet for i beskedsystemet hos Del Livet, kan det være et tegn på, at man ikke vil kunne spores. Udvis forsigtighed, hvis du i forbindelse med den allerførste kontakt modtager personlige oplysninger som e-mail-adresse eller telefonnummer.

Vedkommende stiller meget personlige spørgsmål

Vær ekstra opmærksom på, om din modpart tidligt i jeres kommunikation stiller usædvanligt nærgående spørgsmål, og især om vedkommende ikke respekterer, at du ikke har lyst til at svare på det.

Vedkommende er væsentlig yngre end dig

Det er mest almindeligt, at man søger en partner på nogenlunde samme alder som en selv. Hvis aldersforskellen er påfaldende stor, skal du udvise forsigtighed.

Vedkommende giver selvmodsigende oplysninger

Det kan fx være oplysninger om alder, interesser, civilstand, erhverv, ansættelse. Eksempelvis hvis én, der fører sig frem som en meget velhavende person, har en adfærd, der tyder på det modsatte.

Pas på dig selv og dine personlige oplysninger

Al kontakt mellem medlemmer hos Del Livet foregår igennem vores helt anonyme beskedsystem. Det garanterer, at din virkelige identitet beskyttes, indtil du eventuelt selv vælger at afsløre den. Medtag aldrig dit efternavn, din e-mail-adresse, din adresse, dit telefonnummer, din arbejdsplads eller andre oplysninger, der kan identificere dig i dine første beskeder. Giv kun personlige oplysninger videre, når du føler dig sikker.

Er det en god idé at tale i telefon sammen først?

En telefonsamtale kan fortælle meget, fx om en persons kommunikative og sociale evner. For nogen er det meget vigtigt at have talt med den anden i en telefon, før de beslutter, om de vil på en date. Andre kunne aldrig drømme om det og finder det decideret akavet. Så det er vigtigt, at gøre det, der passer dig bedst. Det er vigtigt, at gøre det, der passer dig bedst. Hvis du vil tale i telefon, før I mødes, skal du selvfølgelig overveje, om du vil udlevere dit telefonnummer til en helt fremmed person. Eller om du eventuelt vil bruge taletidskort.

Aftal først at mødes, når du er parat til det

Det, der er godt ved at skabe en relation online, er, at du gradvist kan indsamle informationer, før du beslutter om du vil mødes med personen ude i den virkelige verden. Husk, at du aldrig er forpligtet til at møde nogen, uanset hvor intime I er blevet med hinanden online. Og hvis I har aftalt at mødes, har du altid lov til at ændre mening og melde afbud.

De første møder

Selvom du føler, at I er kommet tæt på hinanden ved at skrive sammen eller tale i telefon, er det i vid udstrækning en fremmed person, du skal mødes med. Overvej derfor, hvordan du skaber nogle trygge rammer for mødet, fx:

  1. Vælg et neutralt sted at mødes, hvor der også er andre mennesker - for eksempel en café eller en restaurant
  2. Aftal aldrig, at din date skal hente dig, der hvor du bor
  3. Fortæl en ven om mødet
  4. Book overnatning på et hotel, hvis du har brug for en overnatning i forbindelse med daten. Bryd op, hvis du føler dig utryg på daten

{{ error }}